Wat is het voordeel van een speeddate?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de speeddate en de meeste mensen zullen ook wel weten wat dit is. Maar de vraag is voor sommigen waarom je hier eigenlijk aan mee zou doen. Er zijn zoveel mogelijkheden om te daten, waarom zou je dan kiezen voor een speeddate? De voordelen daarvan leggen we je graag uit en je zult dan zien dat er echt goede redenen zijn om hiervoor te kiezen. Een dergelijke datevorm is bovendien tegenwoordig ook online mogelijk, wat nog weer extra voordelen met zich meebrengt. Het is daarom zeker een manier van daten die interessant blijft!

Voordelen speeddate

Het kan soms best lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en als jij op zoek bent naar een relatie is dat vervelend. Je wilt dan juist graag nieuwe mensen leren kennen, mensen met wie jij een klik hebt. Een speeddate is een uitstekende manier om met potentiële partners in contact te komen. Er zitten verschillende voordelen aan:

  • je weet zeker dat iedereen die meedoet op zoek is naar een partner
  • je ontmoet in korte tijd heel veel mensen
  • is er geen klik, dan hoef je niet meer tijd met iemand door te brengen dan strikt noodzakelijk

Als er ergens een speeddate georganiseerd wordt, dan kun je er op rekenen dat daar zich alleen mensen voor aanmelden die echt op zoek zijn naar iemand. Ga je gewoon naar een kroeg, dan is het altijd maar afwachten of die leuke persoon die jij bespreekt wel beschikbaar is, voor hetzelfde geld heeft hij of zij al een relatie. Een ander groot voordeel is dat het je de mogelijkheid biedt om veel mensen op één avond te ontmoeten en je hoeft bovendien zelf niet op iemand af te stappen, je wordt gewoon allemaal samen aan tafel gezet. Een speeddate is daardoor voor veel mensen een heel goede manier om anderen te ontmoeten.

Online

Daarnaast is er bij een speeddate altijd een strikte afspraak hoe lang een gesprek met iemand duurt, vaak maar een paar minuten. Na die paar minuten schuift iedereen door en krijg je een andere gesprekspartner. Klikt het totaal  niet met iemand, dan hoef je dus geen uitweg uit het gesprek te verzinnen, de bel komt vanzelf. Voor veel mensen zijn dit allemaal belangrijke voordelen. Er is alleen wel een nadeel, je ontmoet vaak alleen maar mensen bij jou uit de buurt en je kunt vooraf niet selecteren op wie je ontmoet. Met de online speeddate van DrankjeDoen is dit anders. Daar kun je aangeven in welke leeftijdscategorie jij zoekt en welk opleidingsniveau. Bovendien kun je zelf bepalen binnen welke afstand iemand van jou moet wonen. Je voert deze voorkeuren in en tijdens het online speeddaten ontmoet je alleen mensen die aan deze voorkeuren voldoen. Dat maakt de kans op slagen natuurlijk een stuk groter! Deze vorm van online daten bij DrankjeDoen vindt via een videoverbinding plaats, dus je ziet elkaar ook meteen echt, je hoeft dus niet bang te zijn voor nepfoto’s en nepprofielen. Wil je meer weten over hoe een online speeddate werkt, kijk dan eens op de site van DrankjeDoen!