Tips voor het uitstellen van de ejaculatie

tsklogo

Veel mannen komen te snel klaar. Een vroegtijdige ejaculatie is het meeste voorkomende seksuele probleem bij mannen. In Nederland heeft naar schatting tussen de 20 en 30% van de mannen dit seksuele probleem.

Het is een probleem omdat hierdoor niet naar wens genoten kan worden van intimiteit. Daarnaast kan het leiden tot seksuele ontevredenheid bij de bedpartner. Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de mensen welke vreemd gaat dit doet uit seksuele ontevredenheid. Problemen met een vroegtijdige ejaculatie kunnen er daardoor toe leiden dat de relatie onder druk komt te staan met het risico dat dit uitmond in een relatiebreuk.

Het probleem van te snel klaarkomen is vooral een probleem onder jonge mannen. Te snel klaarkomen komt het meest voor bij mannen onder de 40 jaar. Dit is deels te verklaren door de onervarenheid op seksueel gebied bij jonge mannen. Na het 40e levensjaar komt het probleem van een vroegtijdige ejaculatie minder voor. Na het 60e levensjaar steekt een ander seksueel probleem de kop op. Bij mannen welke ouder zijn dan 60 jaar heeft 10% erectieproblemen.

In dit artikel zullen we bespreken welke technieken je kunt gebruiken om de ejaculatie uit te stellen. Hiermee kan je het langer uithouden in bed en kan je de kwaliteit van je seksleven aanzienlijk verbeteren.

Tip 1.) De PC spier sterker makenvroegtijdige-ejaculatie-controleren

Deze eerste tip is de belangrijkste tip. Dit omdat een zwakke PC spier vaak de oorzaak is van een vroegtijdige ejaculatie. De PC spier gebruik je bij het plassen en bij de ejaculatie en is onderdeel van de bekkenbodemspier. Je kunt de PC spier vinden tussen de balzak en de anus waar deze te voelen is. Als je je plas lang moet ophouden dan gebruik je hier ook je PC spier voor.

Door de PC spier te trainen wordt deze sterker. Door een beter ontwikkelde PC spier kan je beter het hoogtepunt voelen aankomen. Hierdoor kan je tijdig gas terug nemen zodat de ejaculatie wordt uitgesteld. Gas terug nemen doe je door te stoppen met de stimulatie. Dit kan je doen door even een korte pauze in te bouwen, van standje te wisselen of je bedpartner even met de handen of de mond te bevredigen.

Bij een goed ontwikkelde PC spier kan je op de rem trappen en de ejaculatie voorkomen. Hierdoor krijg je controle over het moment van ejaculatie.

Om de PC spier te trainen zal je deze enkele seconden moeten aanspannen en deze vervolgens weer ontspannen. Net zoals bij het trainen van andere spiergroepen kan je een trainingsschema aanhouden voor het trainen van je PC spier.

De eerste week span je de PC spier 5 seconden aan om deze vervolgens 5 seconden te ontspannen. Dit doe je 10 maal achter elkaar. Na even rust te hebben genomen doe je nog 2 sets van 10 herhalingen.

In week 2 span je 7 seconden aan, in week 3 10 seconden en in week 4 12 seconden. Je ontspant daarbij altijd net zolang als dat je aanspant.

pc-spier-3Tip 2.) De knijptechniek
Om de ejaculatie uit te kunnen stellen door het trainen van de PC spier zal je niet direct succes hebben. Het zal een aantal weken duren voordat de PC spier voldoende ontwikkeld is zodat je er profijt van zult hebben.

Een techniek waarmee je wel al direct de ejaculatie kunt uitstellen is de knijptechniek.

Om deze techniek toe te passen moet met de duim en wijsvinger op de schacht van de penis geknepen worden. Hierdoor zal de erectie verslapen waardoor de ejaculatie zal uitblijven. Op het moment dat je dicht tegen de ejaculatie aan zit zal er in de penis geknepen moeten worden. Als hiermee te laat bent dan zal je de ejaculatie niet meer tegen kunnen houden het is daarom zaak dat je tijdig in de penis knijpt of door je bedpartner laat knijpen.

Deze techniek kan je eventueel eerst solo beoefenen alvorens je deze samen met je bedpartner gaat beoefenen.

Tip 3.) Let op de ademhaling
De ademhaling speelt een belangrijke rol bij vroegtijdige ejaculatie. Het hoogtepunt is dan ook uit te stellen als er op de ademhaling wordt gelet.

Op het moment dat een man richting een orgasme gaat zal zijn hartslag sneller worden en de ademhaling zwaarder en sneller. Angstige gevoelens doen hetzelfde met de hartslag en de ademhaling. Indien een man angstig is dan komt zijn lichaam al in de stand waarin het zich voorbereid op een ejaculatie.

Onzekerheid is een vorm van angst welke er voor kan zorgen dat de hartslag en de ademhaling sneller zal zijn dan normaal. Bij jonge mannen welke nog weinig ervaring op seksueel gebied hebben speelt dit vaak een rol bij het krijgen van een vroegtijdige ejaculatie.  

Een andere bron van angstige gevoelens is de angst om het niet goed te doen. Dit komt voor bij mannen welke zich zelf te veel druk opleggen om goed te presteren tussen de lakens en erg gericht zijn op het plezieren van de bedpartner. Door de focus op de bedpartner staat men tevens onvoldoende stil bij signalen welke het eigen lichaam afgeeft. Hierdoor heeft men niet (tijdig) door dat het hoogtepunt dichterbij is dan men zou verwachten. Hierdoor is er niet de gelegenheid om tijdig gas terug te nemen.

Voor het uitstellen van de ejaculatie is het daarom van belang dat de ademhaling rustig is. Met een rustige ademhaling zal ook de hartslag rustiger worden. Hierdoor wordt voorkomen dat het lichaam al in een staat komt waarin het klaar is om te gaan ejaculeren.

Er zal tijdens het vrijen daarom gelet moeten worden op de ademhaling. Door 5 seconden te nemen voor het inademen en 5 seconden voor het uitademen wordt gezorgd voor een ademhaling welke rustig is. Voor een ontspannen manier van ademhalen zal door de buik adem gehaald moeten worden en niet te hoog op de borst.